.TR Domain Ön Sipariş Tescil Şartları ve Kuralları

.TR Domain Ön Sipariş Tescil Şartları ve Kuralları
  1. .TR ön kayıtlarda tahsis işlemleri TRABİS web sitesinde bulunan Tescil Politikaları ve Prosedürlerinde belirtilen kural, mevzuat, usul ve esaslara göre gerçekleştirilir.
  2. .TR ön kayıtta sipariş edilecek a.tr alan adının herhangi bir ikinci seviye .tr uzantısına sahip olunması gerekir. Sipariş esnasında öncelik gerekçesi alan adına sahip olmayan kişi/kurumlar, ön kayıt siparişi ile birlikte kayıt için müsait durumdaki ikinci seviye .tr alan adını kaydederek başvuru yapabilir. İlgili alan adının a.tr başvurusunun başarısız sonuçlanması durumunda, ön sipariş gerekçesi olarak tahsis edilen ikinci seviye alan adı ve bunun için ödenen ücretin iptal/iadesi yapılmaz. 
  3. .TR ön kayıt siparişi verilen bir alan adı, 1. ve 2. Kategori Dönemi’nde tahsis edilmemesi durumunda kaydedilebilecektir. 1. veya 2. Kategori döneminde ilgili alan adının tahsisi gerçekleştiyse; 3. Kategorideki sipariş iptal edilecektir.
  4. Farklı kişi ve kurumlar aynı alan adı için başvuru yapması durumunda alan adının hangi kişi/kuruma tahsis edileceği, öncelik gerekçesi olan alan adının uzantısının öncelik hiyerarşisine bağlı olarak belirlenecektir. 

     Öncelik hiyerarşi: 1. A.KEP.TR”, 2. “A.AV.TR”, 3. “A.DR.TR”, 4. “A.COM.TR”, 5. “A. ORG.TR”, 6.    “A.NET.TR”, 7. “A.GEN.TR”, 8.  “A.WEB.TR”, 9. “A.NAME.TR, 10. “A.İNFO.TR, 11. “A.TV.TR, 12. “A.BBS.TR, 13. “A.TEL.TR

Örn.: domain.tr için domain.com.tr ve domain.net.tr’nin sahibi olan 2 farklı kişi/kurum başvuru yaptığında, domain.tr alan adı domain.com.tr alan adının sahibine tahsis edilecektir. domain.com.tr’nin sahibi başvuru hakkını kullanmaz ise; domain.tr alan adı domain.net.tr’nin sahibi olan kişi/kuruma tahsis edilecektir. 

  1. Kategori’nin tamamlanması ve TRABİS tarafından a.tr alan adı başvurularının sonuçlandırılmasının ardından ön kayıt siparişi başarılı sonuçlanan başvurular için müşteriye e-posta bildirimi gönderilerek bildirim yapılır. İlgili alan adı müşterinin hesabına eklenerek yönetebileceği şekilde hazır hale getirilir. 
  2. .TR önkayıt fiyatı TRABIS tarafından açıklanan mevcut usul ve esaslara ve mevcut ekonomik koşullara göre belirlenmiştir. Ön kayıt siparişleri sonuçlanmadan önce TRABİS tarafından fiyatların güncellenmesi veya ülke ekonomik koşullarında meydana gelen önemli değişikliklerde, Müşteri’den fiyat farkı ödemesi talep edebilir. Müşteri fiyat farkını ödeyerek ön sipariş işlemlerine devam edebilir veya ilave ödeme yapmayı reddederek iadenin depozitosuna eklenmesini talep edebilir. 
  3. .TR ön tescil siparişleri 3. Kategori sonuçları açıklanmadan iptal/iade talep edilmeyecektir.
  4. Alan adının tahsisi ile sonuçlanan ön kayıt siparişlerinde iptal/iade talep edilemez. 
  5. Ön kayıt siparişi başarısız olarak sonuçlanan siparişler için müşteri e-posta ile bilgilendirilir. Başarısız sonuçlanan siparişler için müşteri depozitosuna iadesi gerçekleştirilir. Müşteri depozitosuna iade dışında bir geri ödeme yöntemi kullanılmaz.

 

 

Tüm Domain Bayileri ve Müşteriler aşağıdaki şartları kabul eder:

  • a) Belgesiz .com.tr, .net.tr, .org.tr için Ön Sipariş verirken, Müşterinin siparişinin ön kayıt yapılabilmesi için Bayinin/Müşterinin netwoturk.com hesabındaki depozitodan derhal tahsilat yapılacağını kabul eder. 
  • b) Ön sipariş kaydı yaparken domain whois bilgilerinin güncel ve doğru tutmanın Bayinin / Müşterinin sorumluluğunda olduğunu ve eksik-hatalı whois kayıtlarından dolayı domainin tescil edilemeyeceğini bayi/müşteri kabul eder. 
  • c) Trabis web sitesinde bulunan Tescil Politikaları ve Prosedürlerine bağlı olmak (bunu bulamazsanız, bizimle iletişime geçebilirsiniz ve gerektiğinde size doğrudan bir bağlantı göndereceğiz).

.TR Ön Sipariş Ver

.TR Domain Ön Sipariş SSS

 

.TR alan adı nedir?

.TR Türkiye domain uzantısıdır (Türkiye ccTDL). BTKya bağlı TRABIS tarafından 2023 sonu itibariyle kayda açılması hedeflenmektedir. 2022 yılında belgesiz .com.tr, .net.tr, .org.tr den sonra artık .TR domain uzantısı da belgesiz verilecektir.

Bir domaini ön sipariş edersem, bu bir alan adı kaydettiğim anlamına mı gelir?

Ön kayıt siparişi vermek, domain adresinizi alacağınızı garanti etmez. Ancak, Genel Kullanılabilirlik açıldıktan hemen sonra domain adresinizin sırada olacağını ve kayıt defterine gönderilmeye hazır olacağını garanti edeceğiz. Herhangi bir nedenle alan adınızı alamazsanız, kayıt ücretiniz depozitonuza iade edilecektir.

Domain ön siparişi için kayıt ücretleri nelerdir?

Ön kayıt ücretlerine sadece kayıt ücreti tahsil edilir. Alan adı size verilmezse, bu ücret kesinti yapılmadan depozitonuza iade edilecektir.

Bir domain için birden fazla ön kayıt siparişi varsa ne olur?

.com.tr, .net.tr, .org.tr domain uzantıları için sadece ilk rezerve eden kişi tarafından 1 adet sipariş geçilebilmektedir.

.TR uzantılı domain nasıl alınır?

 

.TR uzantılı domainler şuanda sadece ön sipariş ile sipariş verilmektedir. 2023 yılı sonu itibariyle önce ğelen alır kuralına tabi tutulacaktır.

Yorumunuzu Bırakın